Misterul materiei intunecate ar putea fi DESCIFRAT !

Prima ipoteza privind existenta acestei substante a fost formulata de astronomul olandez Jacobus Kapteyn in anul 1922 .



Se estimeaza ca materia intunecata constituie cinci sesimi din totalul materiei regasite in Univers . Desi este prezenta intr0un procent atat de mare , nici pana acuma lumea stiintifica nu i-a putut descifra misterul. Cu toate acestea , au existat presupuneri conform carora activitatea acestei structuri ar produe efecte distructive . Pana de curand , acestea nu au putut fi demonstrate in mod direct , insa un nou studiu sugereaza faptul ca particulele subatomice ale materie intunecate au o densitate atat de mare , incat exista sansa ca ele sa se transforme in gauri negre .

Un nou studiu realizat de o echipa de cercetatori din cadrul Universitatii Danemarcei de Sud , sugereaza faptul ca materia intunecata nu este , de fapt , formata din particule masive slab interactive , ci din corpusculi care au o masa mai mare de 10 miliarde de ori decat cea a protonilor , adica echivalentul celei ale unei celule umane .

Conform expertilor danezi , o particula subatomica avand o masa atat de mare sugereaza faptul ca ea s-ar putea transforma intr-o gaura neagra miniaturala . De asemenea , specialistii au aratat in studiul lor ca un astfel de corpuscul , denumit "materie intunecata interactiva de tip Plank" , ar fi aparut initial in primele momente de la declansarea Big Bang-ului .
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu